Mat.se har funnits på marknaden sedan 2011 och är bland dem största leverantörerna idag på att leverera mat till dörren, med över 10 000 varor!

 

 

Med ett brett sortiment är det svårt att sakna något när man letar runt bland deras varor.

Här är det lätt för veganen, vegetarianen, den alternativa, den som älskar nybakat och den som eftersöker ekologiska varor att hitta rätt då dessa har egna flikar, detta gör upplevelsen även för den med krav på sina varor till en kul och mer effektiv inhandling av mat.

Mat.se sorterar alla möjliga kategorier och har special inriktade kategorier utifrån högtider och nyheter på sidan. Du hittar alla kategorier som en fysisk matbutik har bland annat; köp hem blombuketter, städ artiklar, delikatesser, fisk och skaldjur, ett basutbud för dina husdjur, saknas något i ditt hemmaapotek kan du passa på att köpa och få snabb leverans hem och självklart matvaror från världens håll.

Behöver du inspiration och titta bland recept hittar du dem under genvägar och sedan matkassar. Där kan du bläddra fritt bland över 4 tusen recept , filtrera hur många personer receptet ska beräknas till och enkelt söka runt på spännande kategorier och teman. Använd också sökfältet för att söka efter specifika huvudingredienser.

Leverans

Här hittar man allt man kan behöva till bra priser och hög kvalitet.

Du bestämmer själv när du vill ha varorna levererade och du behöver inte oroa dig för att maten kommer tappa kvaliteten på vägen. Mat.se levererar matkassarna i en sluten kylkedja från leverantör till chauffören plockar ut varorna utan för ditt hem. Maten sorteras och packas även med varor som håller samma temperatur, allt för att hålla hållbarheten.

Ange ditt postnummer i registreringen för att se om matkassarna levereras till dig, skulle det tyvärr inte vara så, rekommenderar vi att du ändå registrerar dig med din Mail för mat.se kommer då så fort ditt postnummer blir aktivt skicka iväg ett Mail och meddela dig om detta.

Bor du i Stockholm eller Göteborg kan du få dina varor levererade redan samma dag om du beställer innan klockan 12.59. Du kan även få din matkasse levererad nästkommande morgon, kolla dock alltid upp ditt postnummer då dessa tjänster då snabba leveranser endast gäller på vissa postnummer. För leverans samma dag är det ett beställningsvärde på minst 500 kr.

För övrigt har mat.se väldigt generösa leverans tider och levererar alla dagar i veckan. Titta närmare vilka dagar och tider dem levererar på ditt postnummer. Men bäst är att du kan få hem dina varor med väldigt kortvarsel, samma dag eller förmiddagen därpå tycker vi!

Färdiga matkassar hos Mat.se

Har du brist på inspiration eller inte vill böhöva tänka på vad du ska laga till middag under veckan så har Mat.se satt ihop veckomenyn till dig. Varje veckan förnyas recepten och skulle det vara något recept du vill byta ut så är det lätt fixat, du kan även lägga till recept och andra varor och bestämmer själv hur många personer du vill ha beräknad mat för. Kristin Johansson och Julia Thielen är matinspiratörer hos mat.se.

Vill du hellre scrolla runt under fliken ”recept” och välja helt själv bland 3000 olika recept går det såklart bra, det känns som att mat.se har tänkt på allt! Här hittar du färdiga recept som är kopplade till din kundvagn, lägg ett recept i kundvagnen och du får hem alla ingredienser utan att behöva bekymra dig över att något kommer saknas. Här har mat.se ett samarbete med tasteline.se som gör inhandlingen plättlätt då funkar lägga till och ta bort eller byta ut varor som kommer med receptet .

Steg för steg såhär handlar du -Navigera på sidan-

När du kommer in på mat.se och påbörjar din shopping kan du antingen klicka på en slimpvis vara och bli slussad till registreringen eller gå till login i högra hörnet och registrera dig lika snabbt. I första steget behöver du bara ange din mail adress, välja ditt lösenord och ange ditt postnummer, därefter är du registrerad medlem utan någon krångel. Nu är det bara att börja välja och vraka bland varorna, matkassarna eller färdiga recept beroende på vad som passar din vardag bäst.

Du kan antingen plocka ihop din egen matkasse och starta en måltidsplanerare. Där söker du på recept eller slumpar fram recept, du kan välja hur många personer receptet ska anpassas för. Inköpslistan skriva samtidigt som du lägger till recepten och du ser även kostnaden för varje recept när det läggs till i receptlistan/ inköpslistan, behöver någon ingrediens bytas ut eller tas bort så görs det i kundvagnen.

Väljer du istället den färdiga matkassen, vardagskassen får du recept för fem dagar som är snabba och lättlagade. Recepten kommer skickas till mailadressen du uppgett, du hittar dem också under planeraren för vilken vecka du beställt.

Kicka dig vidare till kassan och välj där vilken dag du vill ha dina matvaror eller färdiga matkasse levererad och under vilka klockslag som passar dig bäst och finns tillgängliga. På samma sida kan du också byta ut alla varor till ekologiska som finns i sortimentet, vilket är supermega bra tycker vi! Så himla enkelt. Ha dock i åtanke att alla varor i matkassarna väljs icke ekologiska men med denna lösning är det hur enkelt som helst att byta automatiskt till eko sortimentet.

Är det någon vara som inte finns i sortimentet eller saknas kommer det att meddelas innan du går vidare så att du kan byta ut den varan mot en annan. Efter två ytterligare klick är du vidare till betalning och det är dags att välja betalsätt, du kan betala med ditt kort eller ta det på en kostnadsfri faktura (Fakturan skickas till din mailadress).

Väljer du betalkort som betalmetod anger du som vanligt kortnummer och kortets övriga uppgifter för att sedan gå vidare och fylla i leveransuppgifter. Förnamn, efternamn, adress, postnummer, stad, hus eller lägenhet och om det är någon extra information som behöver förmedlas för att varorna ska komma rätt. Avsluta med ditt telefonnummer.

Har du en rabattkod anger du den innan du slutför ditt köp.

Miljöklokt

Mat.se hjälper dig även att bli lite mer miljömedveten, vilken vår planet verkligen behöver. Över 3000 varor har märkts upp med en symbol av ett grönt löv, detta visar på co2e-talet en produkt har, detta kan jämföras med jämförpriset mellan varor men denna märkning mäter istället koldioxidutsläppen per kg matvara. Detta gör det lättare för dig som konsument att välja bättre varor och följa ditt koldioxid utsläpp för ibland och ganska ofta gör sms saker skillnad och det går även bra att jämföra inom samma kategorimat då co2e-talet påverkas av transport, fabriksutsläpp och foder bla. Symbolen och märkningen har RISE (Research Institute of Sweden) tillsammans varit med och tagit fram.

Vi på mat-online gillar leverantörer som drar sitt strå till stacken och jobbar för en bättre miljö och mindre klimatpåverkan. Här gör mat.se ett bra jobb och fortsätter att leta lösningar för en ännu bättre framtid.

Utöver koldioxid symbolen använder dem bara plastpåsar av sockerrör, försöker korta ned körsträckorna i så stor utsträckningen det går, alla deras fastigheter har förnyelsebarerergi, fisk och skaldjur som är rödlistade säljs inte på sidan, endast ekologiska bananer, för att klimatkompensera transporterna använder dem sig av Zero mission, papperskassarna som dina matvaror kommer i återanvänds så fort chauffören får tillbaka dessa, profiler som blir över och inte kan säljas går direkt till välgörenhet, djurens vänner, stadsmissionen och svenska kyrkan tar emot dessa.

Lämna ett svar